Skip to content

súdwest-fryslân

Súdwest-Fryslân

Vanuit JmeO Fryslân, The God Story (JmeO Nederland) en samenwerkende kerken uit Súdwest-Fryslân is het verlangen gegroeid om de gemeente Súdwest-Fryslân (opnieuw) bekend te maken met het evangelie van Jezus Christus. Daarom werken we samen toe naar een campagne om zoveel mogelijk mensen de kans te geven te horen over de onverwoestbare hoop die God wil geven. In het kort: tijdens een campagne mobiliseren we zoveel mogelijk plaatselijke christenen, kerken en andere netwerken. We bieden praktische trainingen aan, doen diaconale projecten en evangelisatie acties, organiseren een aantal grote evenementen en helpen nieuwe gelovigen en geïnteresseerden op weg. Lees hier meer over een campagne.

Bekijk hieronder een video over hoe een campagne eruit ziet:

Je bent niet alleen tour

Van 2019 tot Pasen 2022 is er veel contact geweest met verschillende mensen en netwerken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Daar zijn uiteindelijk onder andere de evenementen uit voortgekomen onder de naam ‘Je bent niet alleen tour’.

Twee jaar was er niet veel mogelijk. Voor de een was dat geen probleem, voor de ander wel. Maar we konden weer! Daarom gingen we touren door Súdwest-Fryslân. We hebben de handen ineen geslagen met plaatselijke vrijwilligers, ondernemers, kerken en andere organisaties. Met de ‘Je bent niet alleen tour’ brachten we het Paasverhaal tot leven en lieten we zien dat je er nooit alleen voor staat. Artiesten als Syb van der Ploeg, de Zandtovenaar, Sterre Koning en rapper Pjotr lieten dit eeuwenoude Verhaal van hoop, vergeving en overwinning dichtbij komen. Het Paasverhaal is er voor iedereen!

We hebben evenementen voor jong en oud georganiseerd in Sneek, Bolsward, Wommels, Makkum, Koudum en Heeg.

Bekijk hieronder een promotievideo van de evenementen:

Uitdaging: 10%

We streven ernaar om 10% van de gemeente de kans te geven om een volledige uitleg van het evangelie te krijgen. Zeker, een ambitieus plan! Daarom hebben we Súdwest-Fryslân in 6 kernen onderverdeeld: Sneek, Bolsward, Wommels, Makkum, Workum en IJlst/Heeg. In elke van deze 6 kernen zullen bovengenoemde activiteiten plaatsvinden.

Waarom die 10%? Ten eerste krijgt Súdwest-Fryslân zo een gezicht: hoeveel ouderen, jongeren, enz. wonen hier? Ten tweede helpt ons dat om onze plannen concreter te maken: hoe bereiken we deze mensen? Ten derde kent statistisch gezien dan iedereen in de regio iemand die het evangelie kent. En tot slot, maar zeker niet het minst belangrijk: omdat we geloven dat God bij machte is meer te doen dan wij kunnen bidden of beseffen.

Bid, Help, Geef

Een campagne kunnen en willen we niet alleen dragen. We geloven in de kracht van eenheid. Samen bidden, helpen en geven we om 10% van de gemeente de mogelijkheid te geven om te kunnen reageren op het goede nieuws van God.

 1. Wil je bidden voor de campagne? Kom met ons in contact en ontvang de maandelijkse gebedsmail. Sluit je aan bij de bidders die al op de bres staan voor de gemeente Súdwest Fryslân.
 2. Wil je meehelpen met de campagne? Ontdek welke taken er zijn en geef je op! Er zijn veel verschillende (praktische) taken rondom de evenementen en outreach/diaconie activiteiten te doen. Samen zetten we de schouders eronder.
 3. Wil je financieel bijdragen om deze campagne mogelijk te maken? Doe een bijdrage en doneer voor de campagne (klik via voorgaande link op ‘eenmalige gift’ en kies als bestemming ‘The God Story SW-Fryslân’). De campagne is begroot op 150.000 euro. Dit hopen we via verschillende acties, fondsen, bijdragen van kerken, maar ook via particuliere giften en steun van plaatselijke ondernemers bij elkaar te krijgen. Bedankt voor je gift!

Activiteiten agenda

 • Maandag 1, 8 en 15 maart 2021: training ‘Het evangelie in 4 woorden’ online.
 • Woensdag 9, 23 en 30 juni 2021: training ‘Het evangelie in 4 woorden’ in Bolsward.
 • Donderdag 16 september om 18.30 uur: ondernemersavond ‘Ondernemers voor Súdwest-Fryslân’ in de Broerekerk in Bolsward. 
 • Vrijdag 15 & 29 oktober en 12 november 2021: training ‘Het evangelie in 4 woorden’ voor tieners in Bolsward.
 • 18 november 2021: Fundraiser voor de campagne bij Everlake (Selfhelpweg 121 Sneek) om 19.00 uur
 • Zondag 19 december 2021 om 20.00 uur: Kerstdienst in het Julianapark in Bolsward
 • 3, 10 en 16 februari 2022: 3e trainingsronde ‘Het evangelie in 4 woorden’ voor alle leeftijden bij de Uniebaptisten in Sneek.
 • 4 maart: Fundraiser voor ondernemers met opbrengst voor het project. Locatie Everlake (Selfhelpweg 121 Sneek) van 19.15 – 21.00 uur.
 • 5 Maart: Instructiemiddag voor discipelmakers. Meer info en aanmelden als discipelmaker
 • 1 April: Evenement voor Jong & Oud in Wommels
 • 3 April: Evenement voor Jong & Oud in Koudum
 • 8 April: Evenement voor Jong & Oud in Heeg
 • 10 April: Evenement voor Kids in Bolsward
 • 10 April: Evenement voor Jong & Oud in Bolsward
 • 10 t/m 17 april: grootschalige outreach/diaconie beweging in de hele gemeente SWF. Doe mee of help mee; kijk op deze pagina voor meer informatie
 • 14 April: Evenement voor Jong & Oud in Makkum
 • 16 April: Evenement voor Jongeren in Sneek
 • 17 April: Evenement voor Jong & Oud in Sneek (Veemarkthal) + Live Stream
× Doorpraten?