Skip to content
Het evangelie in 4 woorden

Leer mensen (dichter) bij Jezus brengen

Leer mensen (dichter) bij Jezus brengen

"Op dit moment groeit een hele generatie op zonder te weten wie Jezus is"

Cijfers laten zien dat het aantal christenen in Nederland en België steeds verder terugloopt. En dat is een geweldige kans voor de Kerk! Want een meerderheid van hen heeft de God van liefde nog nooit afgewezen, simpelweg omdat ze het evangelie nog nooit duidelijk gehoord hebben.

Het overgrote deel van de christenen vindt het ingewikkeld en ongemakkelijk om over hun geloof te praten met hun niet-gelovige buurman, klasgenoot of familielid. Terwijl ze het echt wel belangrijk vinden dat deze mensen ook de hoop en liefde van God leren kennen… Herken je jezelf hierin? Dan is de training wat voor jou!

Tijdens de training ‘Het evangelie in 4 woorden’ leer je om ontspannen – aan de hand van 4 woorden – Jezus voor te stellen aan mensen in jouw eigen netwerk, waarom Hij relevant is in een tijd als deze en hoe ze Hem kunnen gaan volgen. De training beslaat in totaal drie avonden.

De inhoud

Na deze avond weet je hoe de aanwezigheid van Jezus in jou een aantrekkingskracht wordt voor mensen om je heen. We geven je gereedschappen hoe je mensen kan laten zien dat geloven in God heel normaal is en hoe hun (soms negatieve) beeld van God in overeenstemming kan komen met de God van de Bijbel. Ook ontdek je de kern van zonde en waarom mensen en samenlevingen ook vandaag hierdoor geraakt worden.

Je leert uit te leggen wie Jezus is en waarom wat Hij gedaan heeft zo noodzakelijk is voor mensen van ‘nu’. We helpen je op weg om jouw persoonlijke verhaal een krachtig instrument te laten zijn in het dichterbij brengen van mensen bij God. Ook laten we jouw aandeel zien in het tot Jezus leiden van mensen en hoe je dat doet.

De vraag ’wat doe je met een nieuwe gelovige?’ staat deze avond centraal. Je krijgt een aantal praktische gereedschappen mee hoe je een nieuwe gelovige helpt om een discipel van Jezus te worden, die op zijn beurt ook weer discipelen gaat maken in zijn eigen netwerk.

Praktische voorbeelden, toepassingen en oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de hele training. De training wordt afgewisseld met interactieve momenten en er is tijd om vragen te beantwoorden.

"Ik heb deze training als zeer goed ervaren. Op een aansprekende manier werden de cursisten meegenomen en uitgedaagd in het delen van wie Jezus is voor hen."
Bert
Voorganger

Ook in jouw stad of dorp?

Met deze training hebben we inmiddels vele honderden christenen uit de hele breedte van de Kerk toegerust om Jezus bekend te maken in hun dagelijkse leef- en werkomgeving. Deelnemers voelen zich beter bekwaam om op een ontspannen manier over Jezus te vertellen en getuigen regelmatig over bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Voor kerken (en natuurlijk individuen) die bezig zijn met de vraag hoe Jezus van betekenis kan zijn voor mensen van vandaag en concrete handvatten willen, zijn deze avonden heel inspirerend en behulpzaam. De training kan bijvoorbeeld worden ingezet als invulling voor het onderwijsprogramma van de kerk, voor de kringen, invulling van jeugdavonden en toerusting van (jeugd)leiders.

Er zijn twee manieren om de training te volgen:

  1. Alleen of met een groepje als de training bij jou in de buurt is.
  2. Nodig ons uit om de training bij jou in de buurt te organiseren.

Zoek bij vragen contact met ons via het Contactformulier. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

De Trainers

Bart evangelist

Bart Hesseling

Oprichter The God Story

Peter discipelschap

Peter Duitman

Pionier in amsterdam

Komende trainingen

Kosten: Volwassene €40 | Student €30 | Scholier €15
IBAN: NL56 RABO 0307 3031 95
Tenaamstelling: St. The God Story

Apeldoorn

Aanmeldingsformulier

Totaal


Totaal


× Doorpraten?