fbpx Skip to content
Het evangelie in 4 woorden

Leer mensen (dichter)bij Jezus te brengen

Het evangelie delen op een ontspannen manier

Op dit moment groeit er een hele generatie op zonder te weten wie Jezus is.

The God Story

Cijfers laten zien dat het aantal christenen in Nederland en België steeds verder terugloopt. En dat is een geweldige kans voor de Kerk! Want een meerderheid van hen heeft de God van liefde nog nooit afgewezen, simpelweg omdat ze het evangelie nog nooit duidelijk gehoord hebben. Tijdens de training ‘Het evangelie in 4 woorden’ leer je aan de hand van 4 woorden Jezus voor te stellen aan mensen in jouw eigen netwerk, waarom Hij relevant is in een tijd als deze en hoe ze Hem kunnen gaan volgen.

De training beslaat in totaal drie avonden.

De Inhoud

Avond 1:
Na deze avond weet je hoe de aanwezigheid van Jezus in jou een aantrekkingskracht wordt voor mensen om je heen. We geven je gereedschappen hoe je mensen kan laten zien dat geloven in God heel normaal is en hoe hun (soms negatieve) beeld van God in overeenstemming kan komen met de God van de Bijbel. Ook ontdek je de kern van zonde en waarom mensen en samenlevingen ook vandaag hierdoor geraakt worden.

Avond 2:
Je leert uit te leggen wie Jezus is en waarom wat Hij gedaan heeft zo noodzakelijk is voor mensen van ‘nu’. We helpen je op weg om jouw persoonlijke verhaal een krachtig instrument te laten zijn in het dichterbij brengen van mensen bij God. Ook laten we jouw aandeel zien in het tot Jezus leiden van mensen en hoe je dat doet.

Avond 3:
De vraag ’wat doe je met een nieuwe gelovige?’ staat deze avond centraal. Je krijgt een aantal praktische gereedschappen mee hoe je een nieuwe gelovige helpt om een discipel van Jezus te worden, die op zijn beurt ook weer discipelen gaat maken in zijn eigen netwerk.

Praktische voorbeelden, toepassingen en oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de hele training. De training wordt afgewisseld met interactieve momenten en er is tijd om vragen te beantwoorden.

Ook in jouw stad of dorp?

Met deze training hebben we inmiddels honderden christenen uit de hele breedte van de Kerk toegerust om Jezus bekend te maken in hun dagelijkse leef- en werkomgeving. Deelnemers voelen zich beter bekwaam om op een ontspannen manier over Jezus te vertellen en getuigen regelmatig over bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Voor kerken (en natuurlijk individuen) die bezig zijn met de vraag hoe Jezus van betekenis kan zijn voor mensen van vandaag en concrete handvatten willen, zijn deze avonden heel stimulerend en behulpzaam. De training kan bijvoorbeeld worden ingezet als invulling voor het onderwijsprogramma van de kerk, voor de kringen, invulling van jeugdavonden en toerusting van (jeugd)leiders.

Er zijn twee manieren om de training te volgen:

  1.  Alleen of met een groepje als de training bij jou in de buurt is. Je kunt ons overigens ook zelf uitnodigen om bij jouw in de buurt te komen.
  2. Als kerk. Dan kunnen we kijken naar een traject met jouw kerk via MIJN MISSIONAIRE KERK.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om ook een training bij u in de omgeving te starten, zoek dan contact met ons via het Contactformulier. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Vervolg

Als vervolg op ‘Het evangelie in 4 woorden’ bieden we het coaching traject van Groeikernen aan. We gaan uw en uw team dan een jaar lang coachen en trainen, terwijl jullie actief bezig zijn om je directe omgeving te bereiken.

De Trainers

Bart Hesseling, oprichter en evangelist van The God Story

Bart Hesseling

Oprichter The God Story

Peter, pionier en discipelmaker in Amsterdam

Peter Duitman

Pionier in amsterdam

Komende trainingen

Kosten volwassenen: €35
Kosten studenten: €25
Kosten scholieren: €10
IBAN:
NL56 RABO 0307 3031 95
Tenaamstelling: St. The God Story

Aanmeldingsformulier

× Doorpraten?