fbpx Skip to content

Het evangelie in 4 woorden

“Jezus op ontspannen wijze in je dagelijkse leven bekend maken”

Op dit moment groeit een hele generatie op in Nederland zonder te weten wie Jezus is.

Cijfers laten zien dat het aantal christenen in Nederland steeds verder terugloopt. En dat is een geweldige kans voor de Kerk! Want een meerderheid van de Nederlanders heeft de God van liefde nog nooit afgewezen, simpelweg omdat ze het evangelie nog nooit duidelijk gehoord hebben. Tijdens de training ‘Het evangelie in 4 woorden’ leer je aan de hand van 4 woorden Jezus voor te stellen aan mensen in jouw eigen netwerk, waarom Hij relevant is in een tijd als deze en hoe ze Hem kunnen gaan volgen.

De training beslaat in totaal drie avonden. Een paar maanden later is er een terugkomavond.

De Inhoud

Tijdens de training geven we je veel verschillende praktische toepassingen voor mensen van nu. Zo helpen we je hoe je mensen kunt laten zien dat geloven in God heel normaal is en hoe hun (soms negatieve) beeld van God in overeenstemming kan komen met de God van de Bijbel. We onderzoeken waarom zonde ook vandaag mensen en samenlevingen raakt en hoe Jezus mensen kan veranderen. Ook laten we je zien hoe je mensen kunt helpen een volgeling van Jezus te worden. Praktische voorbeelden en oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de training. De training wordt afgewisseld met interactieve momenten en er is tijd om vragen te beantwoorden.

Ook in jouw stad of dorp?

Met deze training hebben we inmiddels honderden christenen uit de hele breedte van de Kerk toegerust om Jezus bekend te maken in hun dagelijkse leef- en werkomgeving. Deelnemers voelen zich beter bekwaam om op een ontspannen manier over Jezus te vertellen en getuigen regelmatig over bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Voor kerken (en natuurlijk individuen) die bezig zijn met de vraag hoe Jezus van betekenis kan zijn voor mensen van vandaag en concrete handvatten willen, zijn deze avonden heel stimulerend en behulpzaam. De training kan bijvoorbeeld worden ingezet als invulling voor het onderwijsprogramma van de kerk, voor de kringen, invulling van jeugdavonden en toerusting van (jeugd)leiders.

Als vervolg op ‘Het evangelie in 4 woorden’ bieden we de training ‘Discipelen maken’ aan. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om ook een training bij u in de omgeving te starten, zoek dan contact met ons via het Contactformulier. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

De Trainers

Bart Hesseling

Oprichter The God Story

Peter Duitman

Pionier in amsterdam

Komende trainingen

Kosten volwassenen: €35
Kosten studenten: €25
IBAN: NL56 RABO 0307 3031 95
Tenaamstelling: St. The God Story

Aanmeldingsformulier

× Doorpraten?