Het evangelie in 4 woorden

“Een makkelijk gereedschap, dat helpt om het evangelie duidelijk over te brengen.”

Op dit moment groeit een hele generatie op in Nederland zonder te weten wie Jezus is.

Cijfers laten zien dat het aantal christenen in Nederland steeds verder terugloopt. En dat is een geweldige kans voor de Kerk! Want een meerderheid van de Nederlanders heeft de God van liefde nog nooit afgewezen, simpelweg omdat ze nog nooit het evangelie duidelijk gehoord hebben. Tijdens de training ‘Het evangelie in 4 woorden’ leer je aan de hand van 4 woorden om Jezus voor te stellen aan mensen in jouw eigen netwerken, waarom Hij relevant is in een tijd als deze en hoe ze Hem kunnen gaan volgen.

De training beslaat in totaal drie avonden. Een paar maanden later is er een terugkomavond.

De Inhoud

Tijdens de training geven we je veel verschillende praktische toepassingen voor mensen van nu, gebaseerd op de Bijbel. Zo helpen we je hoe je mensen kunt laten zien dat geloven in God heel normaal is en hoe hun (soms negatieve) beeld van God kan gaan overeenstemmen met de God van de Bijbel. We onderzoeken waarom zonde ook vandaag mensen en samenlevingen raakt en hoe Jezus mensen kan veranderen. Ook laten we je zien hoe je mensen kunt helpen een volgeling van Jezus te worden. Praktische voorbeelden en oefenvormen vormen een belangrijk onderdeel van de training. De training wordt afgewisseld met interactieve momenten en er is tijd om vragen te beantwoorden.

Ook in uw stad of dorp?

Met deze training hebben we inmiddels honderden christenen uit de hele breedte van de Kerk toegerust om Jezus bekend te maken in hun dagelijkse leef- en werkomgeving. Deelnemers voelen zich vaak beter bekwaam om op een ontspannen manier over Jezus te vertellen en getuigen regelmatig over bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Voor kerken (en natuurlijk individuen) die bezig zijn met de vraag hoe Jezus van betekenis kan zijn voor mensen van vandaag en concrete handvatten willen, zijn deze avonden heel stimulerend en behulpzaam. De training zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden als invulling voor het onderwijsprogramma, voor de kringen, invulling van jeugdavonden en toerusting van jeugdleiders en andere leiders.

Als vervolg op ‘Het evangelie in 4 woorden’ bieden we de training ‘Discipelen maken’ aan. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om ook een training bij u in de omgeving te starten, zoek dan contact met ons via het Contactformulier. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

De Trainers

Bart Hesseling

Oprichter The God Story

Peter Duitman

Pionier in amsterdam

Onlangs afgeronde trainingen

Heerde

  • maandag 17 & 24 juni en 1 juli
  • 19.45 uur tot 22.00 uur
  • Centrum ’s Heerenhof, Zwarteweg 10 in Heerde

De Betuwe

  • dinsdag 18 & 25 juni en 2 juli
  • 19.45 uur tot 22.00 uur
  • Het Baken, Kerkstraat 1 in Ochten

Kosten volwassenen: €35
Kosten studenten: €25
IBAN: NL56 RABO 0307 3031 95
Tenaamstelling: St. The God Story

Aanmeldingsformulier (momenteel geen geplande trainingen)

× Doorpraten?