fbpx Skip to content

Discipelen maken

Wat doe je met een nieuwe gelovige?

De vraag wat te doen met een nieuwe gelovige is een cruciale vraag. Er zijn talloze opties, variërend van hem of haar naar een Alpha Cursus sturen, meenemen naar de kerk, zelf gaan begeleiden of de dominee bellen. Als je deze vraag goed wilt beantwoorden, ontkom je er niet aan te kijken naar de woorden van Jezus zelf. Hij zei in Mattheus 28 dat we alle volken tot Zijn discipelen moeten maken. Het is dus mooi dat iemand tot geloof in Jezus is gekomen, maar het is de opdracht om hem te helpen een volgeling van Jezus te worden. Hoe doen we dat op een goede manier? Daar gaat de training ‘Discipelen maken’ over.

De inhoud

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie op discipelschap
  • Praktisch discipelschap voor nieuwe christenen
  • Bijbellezen voor nieuwe christenen
  • Getuigende discipelen
  • Vermenigvuldiging

De training ‘Discipelen maken’ wordt vaak aangeboden als vervolg op de training ‘Het evangelie in 4 woorden’. Tijdens deze training leer je om mensen in je dagelijkse leef- en werkomgeving op een ontspannen manier het evangelie te vertellen. De training is ook zonder ‘Het evangelie in 4 woorden’ te volgen, maar dan is het wel een voorwaarde dat je al bezig bent met het delen van het evangelie in uw eigen omgeving. De reden hiervoor is dat deze training ontworpen is voor mensen die te maken hebben met mensen die tot geloof komen.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden om ook een training bij jou in de omgeving te starten, zoek dan contact met ons via het Contactformulier. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

× Doorpraten?