Skip to content

eendaagse evenementen

Maak een impact in jouw stad of dorp

Eendaagse evenementen

Ben je al bekend met onze evenementen? We vertellen het verhaal van God op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier aan niet-christenen van ‘nu’. Vaak maken we daarbij gebruik van bekende artiesten in de stijl van ‘de Passion’. Met behulp van verschillende artiesten, zoals een messenjongleur, zanger, speedpainter of rapper, leggen we het evangelie begrijpelijk uit. We eindigen altijd met een oproep aan het aanwezige publiek, waarbij we ze uitnodigen om deel te worden van het verhaal van God. We vertellen ze dat ze een keuze kunnen maken om Jezus te leren kennen en te volgen.
Dit soort evenementen organiseren we sinds 2009. In afgelopen jaren hebben we vele mensen mogen zien die aan deze oproep gehoor gaven. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Lotte. God en geloof waren nog onbekend voor haar toen een vriendin haar uitnodigde om mee te gaan naar één van onze evenementen. Na dit evenement kwamen we met haar in gesprek. Zij vertelde: “Ik ben enorm geraakt door het evenement. Op de één of andere manier kon ik niet stoppen met huilen. Ik wil graag meer weten over deze God”.
Er zijn vele mensen zoals Lotte in Nederland! Mensen – ook in jouw omgeving – die God nog niet kennen en de liefde die Hij voor hen heeft. Help jij mee om de Lotte’s uit jouw stad of dorp te introduceren aan de God van liefde?

Hoe ziet een evenement eruit?

Een evenement van The God Story is een vorm van ‘publieke evangelieverkondiging’. Dat wil zeggen dat we het evangelie aan een zo groot mogelijke groep willen uitleggen. Publieke evangelieverkondiging is door de hele kerkelijke geschiedenis een veel gebruikt en goed werkend instrument gebleken. Niet alleen door Jezus en Zijn discipelen, maar ook kerkvaders, kerkleiders en zelfs evangelisten in de meer recente geschiedenis gebruikten deze aanpak. Wij geloven – en zien elke keer weer! – dat dit ook vandaag nog werkt.

Het streven is om een zo groot mogelijke groep mensen naar de evenementen te trekken die het evangelie nog niet kent. Hiervoor sluiten we aan bij de belevingswereld en interesses van mensen van ‘nu’. Dat betekent dat we tijdens onze evenementen o.a. gebruik maken van artiesten, kunstvormen, stunts en video’s om (een deel van) het verhaal van God te vertellen. Deze vormen zorgt dat de inhoud van de boodschap makkelijker aansluiting vindt.

Gedurende het evenement wordt het evangelie op een heldere manier uitgelegd aan de bezoekers en krijgen zij de gelegenheid hierop te reageren. Elke keer weer zien we mensen met overgave reageren die geraakt zijn door de liefde van God. Bekijk hieronder een impressie van een recent evenement.

EEN IMPRESSIE VAN EEN EVENEMENT

Kleinschalig en met impact

Met onze eendaagse evenementen helpen we je het evangelie op een laagdrempelige manier te brengen. Een evangelisatie evenement van een dag vraagt wat minder organisatie en is wat minder grootschalig dan onze campagnes.

We helpen je daarnaast met hoe je niet-christenen kunt bereiken (bijvoorbeeld door onze training ‘het evangelie in 4 woorden‘) en hoe om te gaan met nieuwe gelovigen. Ontdekken of dit iets is voor jouw stad of dorp? Mail ons of reageer via het onderstaande contactformulier. Wij komen dan snel bij je terug.

"Ik ben enorm geraakt door het evenement. Op de één of andere manier kon ik niet stoppen met huilen. Ik wil graag meer weten over deze God."
Lotte
Niet christelijk meisje, meegenomen door een vriendin
× Doorpraten?